חיפוש עבודה בזמן הלימודים הוא אתגר לא קטן, שכמעט כולנו נאלצים להתמודד איתו
בשלב זה או אחר. לפעמים מתוך הצורך הכלכלי גרידא, ולעתים כשהעומס מעט יורד, כדי
לצבור קצת ניסיון תעסוקתי. לכן באמת חשוב להגדיר בפני עצמנו למה אנחנו מסוגלים.
ניסיון תעסוקתי הוא נהדר, אבל במהלך הלימודים חשוב שנקדיש את עצמנו באופן מוחלט
לתואר. משום כך חשוב לבחור בעבודה שלא תדרוש יותר מידי מתשומת הלב שלנו ותפגע
בהישגים האקדמאיים שלנו. הביטו במערכת השעות שלכם, ורק לאחר שלקחתם בחשבון
גם כמות משמעותית של שעות שיוקדשו ללמידה העריכו באופן שקול כמה זמן נותר
לכם לעבודה.
מרגע שבחרנו לחפש עבודה במהלך התואר שדורשת מאיתנו קורות חיים, הרבה פעמים ניתקל באתגר שונה לגמרי. מה לכלול בקורות החיים המקצועיים הראשונים שאנחנו מנסחים? תלמידים במקצועות בהם נפוצות משרות סטודנט כגון הנדסה, מדעי המחשב או מדעים מדויקים יתמודדו לרוב עם השאלה הזו. יעזור לנו לחשוב מה מחפשות החברות שמציעות את המשרות האלה. לרוב הן מעוניינות לטפח את הסטודנטים המוצלחים ביותר כדי לגייס אותם ברגע שישלימו את התואר. לכן חשוב להימנע מתיאור לקוני או תכליתי מידי של התואר בקורות החיים שלנו, השתמשו בהשכלה שלכם ככלי להבהיר מדוע אתם מועמדים מצוינים לתפקיד. בראש ובראשונה אם הממוצע שלכם גבוה או אם הצטיינתם זה הדבר הראשון לציין. אבל מעבר לכך, אם יש קורסים שלמדתם שרלוונטיים במיוחד לתחום העיסוק של החברה בה אתם מעוניינים להשתלב, הדגישו אותם. אם עבדתם במעבדה בתחום, פרטו. אם השקעתם בסמינריון שעוסק בנושא רלוונטי, התייחסו אליו. אתם אומנם מתחרים עם סטודנטים בעלי תואר דומה לזה שלכם, אבל זה לא אומר שהם מועמדים זהים לכם. יתכן שיש לכם יתרון על פניהם שאפילו לא חשבתם עליו.
עוד בעיה בקורות החיים של סטודנט היא שהפרטים המועטים מקשים לקבל תחושה של איזה מן בן אדם עומד מאחוריהם. האם הוא חברתי? קשוב? מנהיג? חושב מחוץ לקופסא? בזמן שניסיון תעסוקתי יכול לעצב דמות של סוג עובד על פי סוג התפקידים אותם מילא, סטודנט יהיה חייב להיות יצירתי יותר כדי להצליח להעביר את ייחודו. לכן חישבו איפה אתם מרגישים בנוח להביע את עצמכם באופן ישיר וחופשי יותר. אולי בפנייה במייל עצמו אליו אתם מצרפים את קורות החיים ובו תוכלו לתאר את עצמכם במשפט קצר ואת השאיפות שלכם. אולי כהקדמה קצרה בתחילת מסמך קורות החיים עצמם. אל תכבירו במילים, אבל אפילו ציון העובדה שאתם סטודנטים מצטיינים, או שיש לכם המון תשוקה לתחום יכולה לתת למעסיק מושג טוב יותר של מי אתם. זיכרו שכאשר מעסיק שוקל לקחת סטודנט לתפקיד חשוב לו לדעת שיש לו עסק עם אדם רציני ושקדן שישקיע מאמץ מיוחד כדי ללמוד את הבטי התפקיד החדש.
עוד דרך נהדרת לשפר את הסיכויים שלכם ולהתבלט היא לצרף לקורות החיים מכתב המלצה. קחו רגע ונסו לחשוב עם מי מהמרצים או ראשי החוג איתם באתם במגע היה לכם קשר טוב במיוחד. בקורס של מי הצטיינתם, או הרבתם להשתתף? נסו לבקש מהם מכתב המלצה. אין שום בושה בכך ומכתב המלצה חם רק ישפר את הסיכוי שלכם להתקבל לעבודה. במיוחד במקצועות התחרותיים יותר, צירוף של מכתב המלצה יכול לשדר את הרצינות והשקדנות שתרשים את המעסיק העתידי.
זה בסדר שלא צברתם עדיין שורות רבות של ניסיון לקורות החיים, אבל לא כדאי שקורות החיים שלכם ישדרו זאת מיד. זכרו שמעסיקים בוחנים כמויות גדולות של קורות חיים, הם לא מעמיקים בהם ולכן הרושם הראשוני הוא קריטי. הביטו במסמך שניסחתם ותבדקו שהוא לא נראה דל, שהדף לא נראה ריק. כמובן שאנחנו לא מציעים להעמיס במילים רק כדי למלא מקום, או חלילה לנסות לבחור בפונט גדול כדי למרוח את המלל. אם קורות החיים נראים קצת ריקים כדאי להיעזר באחת התבניות החינמיות הרבות שניתן למצוא ברשת כדי לסדר את המידע על גבי הדף בצורה מזמינה יותר.
לאחר שפירטתם כל מה שיכולתם לחשוב עליו בקורות החיים, ערכתם את המידע היטב ועיצבתם בצורה נוחה לקריאה, שכחו לרגע מהכל ותשאלו את עצמכם במה את יוצאי דופן? האם אתם נבונים במיוחד? האם אתם חרוצים וסקרנים? האם אתם יזמים ומגדילי ראש? נסו לחשוב על התכונות המרכזיות האלה, ועכשיו קראו את קורות החיים ובדקו האם הם משקפים זאת. אם לא, היעזרו בכל הכלים שציינו כדי לבטא את הייחוד שלכם. קורות חיים טובים הם כאלה שמייצגים אתכם בצורה הנכונה ביותר. לכן השאלה היא לא איזה ניסיון בהכרח צברתם, אלא כיצד הניסיון שלכם מבטא את הייחוד שלכם כעובדים וכאנשים.
נצלו את הזמן להתכונן
למיונים לעבודה!