האם מחסנאי זקוק לקורות חיים? חד משמעית כן! מחסנאים הם בעלי תפקיד משמעותיים וחשובים מאוד במערך הלוגיסטי של חברות רבות. הם הגורמים שאחראיים על מלאי המוצרים בחברה, ועבודתם נדרשת בתעשיות רבות בניהן תעשיית המזון, ההייטק, הקמעונאות ועוד. עבודתו של המחסנאי היא ורסטילית ותחומי אחריותו רבים, לכן מעסיקים נוטים להעדיף עובדים מיומנים ובעלי ניסיון תעסוקתי מתאים. קורות חיים של מחסנאי הם כלי להצגה עצמית בשלב מוקדם של תהליך המיון. לכן, זאת ההזדמנות שלכם לשכנע את המעסיק שהידע, הניסיון הקודם והכישורים שלכם הופכים אתכם למועמדים מובילים ושכדאי לו להזמין אתכם לראיון עבודה.
קורות חיים של מחסנאי צריכים לכלול חלק נפרד לתיאור ההשכלה שרכשתם עד היום. כתבו באיזה מוסד לימודים למדתם ובאילו שנים, איזה תואר/תעודה קיבלתם וציינו הישגים לימודיים מיוחדים (כמו סיום בהצטיינות למשל). בחלק זה גם תוכלו לציין אילו רשיונות נהיגה יש לכם. רישיון מלגזה למשל הוא תנאי קבלה הכרחי לעבודות מחסנאות רבות, ורישיון ג' או ג'1 יכולים להיות יתרון, שכן לעיתים המחסנאי נדרש לשנע את הסחורה ממקום למקום במתחם. אם כן, הדגישו בטקסט בולט את הרישיונות וההשכלה הרלוונטיים ביותר למשרה הרצויה, כגון: תואר ראשון בלוגיסטיקה, קורס ניהול מחסן ממוחשב, קורס ניהול מחסן בכיר, קורס יישומי מחשב כמו אופיס או פריוריטי וכו'.
למה חשוב להדגיש את ההשכלה הרלוונטית ביותר? במאמר שלנו על "עיצוב קורות חיים" דיברנו על כך שלעיתים מעסיקים צריכים לעבור על קורות חיים רבים, לכן אינם מקדישים זמן רב לקריאתם, אלא מרפרפים על הכתוב במטרה למצוא את עיקרי הדברים. תפקידנו הוא להפוך את עבודתו של המעסיק לקלה יותר. הפעילו את היכולת שלכם להפריד בין עיקר לטפל והדגישו את הפרטים שלדעתכם יעניינו את המעסיק במיוחד. עניין זה נכון לא רק לגבי החלק של ההשכלה בקורות החיים שלכם, אלא גם לשאר החלקים, עליהם נדבר בהמשך.
ניסיון תעסוקתי קודם הוא חלק חשוב בקורות החיים שלכם, לכן זה כה משמעותי לכתוב אותו בצורה נכונה ומדוייקת. כתבו היכן עבדתם ובאילו שנים, ומה הייתה הגדרת התפקיד שלכם. ציינו את המשרות בסדר כרונולוגי הפוך, כלומר התחילו מהעבודה האחרונה שלכם ולכו אחורה בציר הזמן.
בנוסף, עבור כל משרה פרטו בנקודות את תחומי האחריות שהיו לכם. נסחו אותם במשפטים קצרים ותמציתיים והשתדלו להימנע מפירוט והרחבה של מידע מיותר. לדוגמא תוכלו לכתוב שהייתם אחראים על ספירת מלאי, הוצאת הזמנות, פריקת סחורה, סידור המחסן, עבודה מול ספקים, פריקה והעמסה של רכבים. תוכלו לציין באיזה תחום עסקה החברה בה עבדתם כדי לתת למעסיק מושג טוב יותר על אודות הניסיון שלכם – שליחויות, מזון ומשקאות, אלקטרוניקה, קמעונאות וכו'. ניסיון בתחום מסוים יכול להיות יתרון, בעיקר אם כעת אתם מחפשים עבודה באותו תחום.
במידה ואתם חסרי ניסיון בתחום המחסנאות בשוק העבודה, אך עסקתם בעבודה דומה בזמן השירות הצבאי או הלאומי שלכם, תוכלו להקדיש חלק קטן בקורות החיים לשירות הצבאי/הלאומי ולכתוב שם בקצרה איפה שירתם, מה הייתה הגדרת התפקיד שלכם ואילו תחומי אחריות היו לכם. הדגישו בטקסט בולט את תחומי האחריות שחופפים במיוחד עם עבודת מחסן ולוגיסטיקה. זה יכול להקנות לכם יתרון מסוים, שכן המעסיק יראה שיש לכם רקע כלשהו בתחום, גם אם זה לא ניסיון תעסוקתי במשמעותו המקובלת.
מלבד השכלה וניסיון תעסוקתי רלוונטי, חשוב שקורות חיים של מחסנאי יכללו גם כמה מיומנויות שמתאימות לעבודה בתחום. לדוגמא: תוכלו לציין את השליטה שלכם בשפות זרות, יכולת עבודה פיזית, התמודדות עם ריבוי משימות, מיומנויות טכנולוגיות, שליטה ביישומי מחשב כגון תוכנות האופיס ופריוריטי. במציאות הטכנולוגית של ימינו, כשמחסנים רבים מנוהלים באופן ממוחשב, חשוב מאוד לציין את המיומנויות הטכנולוגיות שלכם ואת הידע שיש לכם בעולם המחשב, כי ידע וניסיון בניהול מחסן ממוחשב הם דרישה בסיסית במקומות עבודה רבים בתחום, או לכל הפחות מהווים יתרון משמעותי למועמדים.
אם אתם מחפשים עבודה בניהול מחסן, חשוב לשים דגש על כמה דברים נוספים. בראש ובראשונה חשוב שיופיע בקורות חיים של מנהל מחסן בנוסף לניסיון כמחסנאי ובלוגיסטיקה, ניסיון בניהול. אם יש לכם ניסיון בניהול בתחום הלוגיסטיקה הדגישו אותו במקום בולט בקורות החיים והתעמקו בו. פרטו את תחומי האחריות שניהלתם, הייתם אחראים על עובדים? כמה? ניהלתם קווי חלוקה? איזה סוג של מחסן ניהלתם? של איזה סוג של חומרים ותוצרים? נסו לתת תמונה כמה שיותר מלאה. אם הניסיון הניהולי שלכם הוא מתחומים אחרים נסו להתמקד בנקודות ההשקה לניהול מחסן, יחסי האנוש וניהול צוות או עבודה עם ציוד רב. אם אין לכם ניסיון ניהולי קודם חשוב שתציגו ניסיון עשיר בעבודה במחסנים, ושתשקפו יחסי אנוש טובים ויכולת עבודה בצוות.
נצלו את הזמן להתכונן
למיונים לעבודה!