עובדי האחזקה הם הגורם שאחראי על טיפול בתקלות טכניות, עבודות תחזוקה שוטפות, שיפוצים ופתרון תקלות טכניות בזמן אמת בין אם מדובר בבניין (אינסטלציה, צבע, מיזוג וכו') ובין אם במכונות תעשייתיות בפסי ייצור ומפעלים. לכן עובדי אחזקה מיומנים יכולים להשתלב בקלות כמעט בכל תחום תעסוקה: במפעלים, בנייני משרדים, מוסדות חינוך, מוסדות ממשלתיים ועוד. בקורות חיים של עובד תחזוקה כדאי לשים דגש בעיקר על הרקע הטכני שאיתו אתם מגיעים, על היכולות הפיזיות שלכם ועל התעודות והרישיונות שבהם אתם מחזיקים. כל זאת על מנת להביא לידי ביטוי את התאמתכם למשרה הנחשקת ולשכנע את המעסיק שכדאי לו לזמן אתכם לראיון עבודה.
אופייה הטכני של עבודתו, מצריכה מאיש האחזקה ידע תיאורטי ופרקטי רחבים ומבוססים בתחום שבו הוא מתמחה בין אם זה חשמל, הידראוליקה, מכניקה או אחרים. לכן בקורות חיים לאחזקה חשוב לציין אילו הכשרות יש לכם והיכן רכשתם אותן. ספרו על תארים, תעודות ורישיונות שיש לכם כגון תואר ראשון בהנדסה, תעודת הנדסאי מכונות או רישיון חשמלאי. הזכירו קורסים רלוונטיים שעשיתם ואת התעודות המקצועיות שהוענקו לכם בסופם כמו למשל תעודת רתך. אם התמחיתם בתחום מסוים ציינו את ההתמחות שלכם. עבור כל תואר/תעודה ציינו באיזה מוסד לימודים למדתם ובאילו שנים. נסחו את המידע במשפטים קצרים ותמציתיים, וכתבו את המידע הרלוונטי והחשוב ביותר בטקסט בולט.
הניסיון התעסוקתי הוא אחד החלקים החשובים ביותר בקורות חיים של עובד אחזקה, ועל כן ראוי להשקיע זמן ומחשבה בכתיבתו. ספרו על התפקידים הקודמים שהיו לכם בתחום בעזרת משפטים קצרים וממוקדים. עבור כל משרה ציינו את החברה בה עבדתם ובאילו שנים. כמו כן ספרו על אופי התפקיד, על תחומי אחריות שהיו לכם, אילו מיומנויות הבאתם לידי ביטוי ובמה עסקתם בפועל ביומיום. תוכלו למשל לכתוב שהייתם אחראים על אחזקה שוטפת של מכונות ייצור, שחזיתם תקלות מראש ועסקתם בטיפול מונע, שעשיתם עבודות שיפוץ בצבע, רתכות, פרזול, מסגרות או נגרות, שפתרתם תקלות טכניות בזמן אמת, שהייתם אחראיים על עבודות החשמל בבניין וכל דבר אחר.
כמו כן אתם יכולים לציין באיזו סביבת עבודה עבדתם – מפעל? בניין משרדים? מוסד חינוך? וזה יהיה יתרון גדול מבחינתכם אם אתם מחפשים עבודה בסביבה דומה, שכן ככל שניסיונכם הקודם דומה יותר לדרישות המשרה שבה אתם מעוניינים, כך רמת ההתאמה שלכם למשרה גדלה ובהתאם לכך גם הסיכויים שהמעסיק יחליט לזמן אתכם לראיון עבודה.
מנוסים ומלומדים ככל שתהיו, אחת הדרכים הטובות ביותר לבלוט ולשדר התאמה למשרה היא לספר על המיומנויות והכישורים הנוספים שיש לכם, שלא הבאתם לידי ביטוי בחלקים אחרים של קורות החיים. קורות חיים לאחזקה יכללו לרוב יכולות פיזיות ונכונות לעבודה מאומצת מאחר שלרוב מדובר באמת בעבודה פיזית, מיומנויות מחשב, שליטה בשפות ובאנגלית טכנית בפרט, ידע וניסיון בתפעול מכשור וכלים מתאימים, מיומנויות קריאת והבנת סרטוטים וכו'. חשבו על כל המיומנויות שיש לכם, והדגישו את אלה שיכולות לדעתכם להעניק לכם יתרון משמעותי ולהגדיל את הסיכויים שתזומנו לראיון עבודה.
נצלו את הזמן להתכונן
למיונים לעבודה!