עריכת דין היא אחד המקצועות בעלי המוניטין היוקרתי ביותר, ולא סתם. מדובר בקריירה המזמנת הזדמנויות רבות לפיתוח מקצועי, ומדובר בתפקיד בעל דרישות מאוד תובעניות אשר רק מועמדים בעלי נתונים גבוהים ביותר יצליחו למלא. חיפוש עבודה בעריכת דין אינו פשוט. על אף שישנן הזדמנויות רבות, כדי לזהות את ההזדמנויות הנכונות תצטרכו ידע רב ותשומת לב. תפקידים שונים יחייבו דרישות שונות וקורות החיים עבורם צריכים להיות מנוסחים בהתאם.
השכלה בתחום המשפטים היא מאוד משמעותית. השתדלו להציג את עצמכם באופן החיובי ביותר בקורות החיים שלכם. אם הצטיינתם או זכיתם בציון לשבח, הדגישו זאת. כאשר אתם מפרטים על אודות התואר שלכם ציינו אם למדתם מקצוע נוסף למשפטים, כמו למשל פסיכולוגיה או מדעי המדינה, במיוחד אם מקצוע נוסף זה רלוונטי למשרה אליה אתם ניגשים. חשוב לציין כמובן את השנה בה קיבלתם את הרישיון, עשו זאת במקום בולט. פרטו נקודות משמעותיות בנוגע להשכלה שלכם, אל תסתפקו בשורת אינפורמציה תכליתית, ההשכלה צריכה לתפוס חלק משמעותי מקורות החיים שלכם.
בתחום זה תחילת המסלול התעסוקתי זהה עבור כולם באופן מחייב, כך שגם אם אתם עורכי דין בתחילת דרככם לא תצטרכו להתמודד עם חוסר ניסיון מוחלט הודות להתמחות. מה גם שעורך דין זוטר יודע מאיזה תפקידים הוא יכול להתחיל את הקריירה שלו. תארו את ההתמחות שלכם ואת הניסיון הקודם בפירוט בקורות החיים. היכן עבדתם? תחת מי? באיזה תפקיד? לפרט בכל תפקיד את תחומי האחריות והמשימות, החל מההתמחות. כמובן אין צורך להכביר במילים או לחזור על עצמכם, הכוונה היא רק לשים לב שתיאור התפקידים הקודמים אינו לקוני מידי. זכרו שהתפקידים השונים הם בעצם הזדמנויות להציג את המיומנויות השונות שלכם. פרטו אם עסקתם בחוזים, בליטיגציה, בהכנת חוות דעת משפטיות, בהענקת ייעוץ משפטי או כל אחריות או התנסות משמעותית שאתם יכולים לחשוב עליה.
ההחלטה אם לעבוד במשרד עורכי דין או בחברה היא משמעותית בכל שלב בקריירה. המעבר הטבעי יותר הוא מניסיון במשרדי עורכי דין אל חברות מסחריות ולא להפך, הנטייה היא להעריך תפקידים במשרדי עורכי דין יותר מאשר אלו המבוצעים בחברות שונות. אך כמובן שאם יש לכם כבר ניסיון מסחרי ואתם פונים לחברה נסו להרחיב במה התעסקתם ומה היו תחומי האחריות שלכם כל שיהיו מפורטים בקורות החיים. כך תוכלו להציג את עצמכם כמוסמכים ובקיאים בחוק, אך גם בעלי ניסיון דומה שיאפשר לכם להיכנס לתפקיד בקלות.
בפניה למשרדי עורכי דין עומדות בפניכם אפשרויות במשרדים גדולים או קטנים. המשרדים הגדולים מציעים הרבה יוקרה, בעיקר בכל הנוגע ללקוחות הגדולים איתם הם עובדים. למשרדים אלה לרוב מחלקות רבות כאשר כל אחת מהן מתמקצעת בתחום ספציפי כך שחשוב שיהיה לכם ברור מה אופי המשרה בה אתם מעוניינים. אם אתם מעוניינים להתקבל למשרד גדול קחו בחשבון הליך סינון קפדני. לרוב יחפשו בוגרים מצטיינים שעברו התמחות בטובי המשרדים. לכן חשוב גם שקורות חיים של עורך דין יעבירו תחושת מחויבות גבוהה לתפקיד ונכונות לעבוד שעות ארוכות.
משרד קטן יכול להציע עבודה מגוונת יותר, מאופי הדברים. בגלל הצוות המצומצם יותר והעובדה שאין מחלקות נפרדות רבות כל כך, גם עורך דין צעיר יוכל אולי להתנסות במספר תפקידים שונים. לכן שימו לב שחשוב שקורות החיים של עורך דין ישדרו מנהיגות, הגדלת ראש ועצמאות.
תחום המשפטים מורכב מתחומי התמקצעות רבים. למשרדים יש אוריינטציות לענפים שונים, ניתן לעבוד במגזר הפרטי או הציבורי וכו'. חשוב שתבנו את קורות החיים בהתאם למשרה אליה אתם פונים, ושימו דגש מיוחד לכלול ניסיון רלוונטי לתחומי ההתמחות הנחוצים. כמו כן, תארו מיומנויות רלוונטיות שרכשתם מתחומים אחרים, שאותן אפשר ליישם בתחום זה. חשוב שבקריאה זריזה של קורות החיים שלכם המעסיק לא יתהה מדוע פניתם אליו, אלא יבין את הגורמים שהופכים אתכם למועמדים מתאימים.
נצלו את הזמן להתכונן
למיונים לעבודה!