צירוף תמונה הוא תלוי תרבות ומדינה – ישנן מדינות בהן זה מקובל וישנן כאלה שבהן צירוף תמונה אינו מקובל כלל. בישראל למשל לא נהוג לצרף תמונה לקורות החיים, ויש שסבורים כי הדבר יכול יותר להזיק מאשר להועיל. למרות זאת אם בכל זאת מחליטים להוסיף תמונה, יש לוודא שהיא תשדר מקצועיות ורצינות.
הדרך הבטוחה והמקובלת היא לשלוח קורות החיים דרך אתר החברה שאליה אתם פונים, אם אפשר ספציפית מהעמוד בו פורסמה המשרה, או דרך אתרי דרושים, או פשוט לשלוח ישירות למייל שהמעסיק פרסם. רשמו בכותרת של המייל את "קורות חיים – שם+שם משפחה" ואת מספר או שם המשרה שפורסמה. בגוף ההודעה כתבו פנייה מנומסת, הציגו את עצמכם בקצרה, ציינו בקשר לאיזו משרה אתם פונים, וצרפו את קורות החיים שלכם.
למרות שמכתב מקדים הוא הזדמנות מצוינת לפנות למעסיק בנימה קצת יותר אישית, ולספק לו מעין הקדמה למה שהוא צפוי לראות בקורות החיים שלכם, הדבר פחות נהוג בישראל. יחד עם זאת, אפשר ורצוי לכתוב תמצית בראש קורות החיים, שכן כאשר התמצית מנוסחת מדויק ונכון, יש בה כדי לסקרן את המעסיק ולגרום לו לקרוא ולעיין בקורות החיים שלכם. אפשר לספר בקצרה על הרקע המקצועי שלכם, על והמיומנויות הבולטות שלכם שלא ניתן לערער עליהן, וכדומה. התמצית חייבת להיות באורך סביר, לא יותר מאשר 3-4 שורות, ועליה לכלול רק מידע רלוונטי וחשוב. השתדלו להתנסח בנימוס ובצנעה יחסית על מנת ליצור רושם ראשוני חיובי.
זה די פשוט. יש את גוגל, ויש אותנו. היכנסו לאינדקס קורות חיים לדוגמה שבנינו עבורכם, קראו את המידע הרלוונטי למקצוע שבו אתם רוצים להשתלב, ובנו קורות חיים בהתאם לדגשים שכתבנו עבורכם. כל התבניות החינמיות שלנו תומכות בסוגי קורות חיים שונים, למשרות שונות ובתחומים שונים.
זו שאלה טובה שכן לחיילים משוחררים אין הרבה ניסיון תעסוקתי. יחד עם זאת, קורות חיים של חיילים משוחררים יכולים להיות מצוינים: כדאי להדגיש את היתרונות שיש לכם על פני מועמדים מבוגרים ומנוסים יותר. ספרו על לימודיכם בתיכון והדגישו במיוחד את הכלים והמיומנויות שרכשתם בזמן השירות הצבאי, שיכול להיות רלוונטי וחשוב בדיוק כמו ניסיון תעסוקתי, שכן למעשה הוא תעסוקה כמעט לכל דבר ועניין. אם עבדתם לפני השירות או במהלכו - ציינו זאת. גם מיומנויות וכישורים שאינם מקצועיים הם יתרון משמעותי - ציינו שאתם דוברים שפות זרות, מתמצאים בתוכנות מחשב, בעלי ידע בתחומים שונים ועוד, ככל שזה רלוונטי למשרה אליה אתם מתמיינים.
אנחנו ממליצים על עיצובים פשוטים, נקיים ונעימים לעין, ויחד עם זאת מיוחדים במידה הנכונה בדיוק כדי למשוך תשומת לב חיובית ולא מעבר לכך. אפשר לקרוא כאן על עיצוב קורות חיים או להסתכל בגלריה שלנו. בהנחה שניצבת בפני המעסיק ערימה גדולה של מסמכי קורות חיים מונוטוניים שנראים אותו דבר, קורות חיים בעיצוב מיוחד ונעים יכולים לתפוס את תשומת ליבו ולהעניק לכם יתרון מסוים. מצד שני חשוב שקורות החיים ישדרו בגרות, רצינות ורשמיות ולכן ההמלצה היא להשתמש בעיצובים ובצבעים סולידיים ונעימים לעין כגון אלו שמופיעים במערכת שלנו.
מכיוון שאנחנו בישראל, ברוב המקרים נכתוב את קורות החיים שלנו בעברית. עם זאת, לעיתים אנו נדרשים לכתוב קורות חיים באנגלית. לדוגמה: חברות בינלאומיות או חברות הייטק רבות דורשות מהמועמדים קורות חיים באנגלית מסיבות שונות (למשל אם רוב המונחים המקצועיים הם בשפה האנגלית, אם המשרה דורשת עבודה עם גורמים מחו''ל וכו'). איך נדע באיזה שפה לכתוב? על פי רוב אם מודעת הדרושים כתובה באנגלית, גם קורות החיים יהיו באנגלית.
הפורמטים המקובלים כיום הם WORD או PDF, ולכל אחד מהם יתרונות וחסרונות. קובץ WORD עלול להיראות שונה על מסכים שונים, וכן בשל הבדלי גירסאות של תוכנת ה-WORD. קובץ בפורמט PDF, לעומת זאת, יישאר כפי ששמרתם אותו. עם זאת, מערכות גיוס אוטומטיות סורקות בקלות יחסית קבצי וורד, ולעיתים מתקשות עם קבצי פידיאף. במנוע קורות החיים שלנו, קורות החיים שמופקים ונשלחים, נקראים כשורה ע"י רובן המכריע של מערכות הגיוס האוטומאטיות (ככל הידוע לנו - ע"י כולן, והמילה "רובן" הינה לצרכי זהירות בלבד).
זה משתנה מעט מאדם לאדם ומתחום עיסוק אחד לאחר, אך ברוב המקרים קורות החיים צריכים לכלול את הקטגוריות הבאות: תמצית קצרה בראש קורות החיים, פרטים אישיים כמו שם מלא ועיר מגורים, דרכי התקשרות כגון טלפון נייד ואימייל, השכלה, וכמובן ניסיון תעסוקתי - על מנת שהמעסיק יוכל להתרשם מהרקע המקצועי שלכם, ומהידע והניסיון שצברתם עד כה בתחומים שונים. בנוסף, ניתן להוסיף מידע על שירות צבאי או לאומי, התנדבות וכדומה אם קורות החיים שלכם דלים יחסית או אם זהו מידע חשוב ורלוונטי לתחום או למשרה שבה אתם מתעניינים כעת. זכרו - לא רק ה"מה" קובע, אלא בעיקר ה"איך"! לכן, הכנו עבורכם מידע על ניסוח קורות חיים נכון הכולל דגשים חשובים ופשוטים יחסית ליישום.
מעסיקים רבים מתמודדים עם כמות גדולה של קורות חיים, לכן מקדישים כ-10 שניות לעיון בכל מסמך. אם כן, כדאי ומומלץ להגביל את האורך של קורות החיים שלכם לעמוד אחד, שמכיל את המידע החשוב ביותר. במקרים מסוימים אפשר "לגלוש" לשני עמודים בתנאי שיש לכם ניסיון תעסוקתי עשיר ובתנאי שכל המידע באמת חיוני ורלוונטי למשרה.
בדרך כלל נהוג לכתוב קודם את ההשכלה ואז את הניסיון התעסוקתי. עם זאת, זהו חלק שבו עליכם להפעיל שיקול דעת ולשאול את עצמכם מה יותר רלוונטי למשרה. אם הניסיון המקצועי שלכם דומה לדרישות של המשרה שבה אתם מעוניינים, כדאי להזכיר אותו לפני ההשכלה. אם גם ההשכלה וגם הניסיון התעסוקתי שלכם עשירים ורלוונטיים באותה מידה, בחרו בדרך המקובלת וציינו קודם את השכלתכם.
נצלו את הזמן להתכונן
למיונים לעבודה!