עבור רובנו תקופת חיפוש עבודה היא תקופה אינטנסיבית ולא פשוטה. למעשה מחקרים מראים שרובם המכריע של מחפשי העבודה מעידים כי זו אחת התקופות המלחיצות בחייהם. בדרך כלל התהליך כרוך באיתור משרות אפשריות, כתיבה ושיפור של קורות החיים ושליחתם למקומות עבודה רלוונטיים. במקרה הטוב והרצוי, העיסוק האינטנסיבי בחיפוש עבודה יניב פירות ותזומן לראיונות עבודה רבים. במצב פחות אידיאלי תקבלו טלפונים בודדים ממעסיקים או שכלל לא יצרו איתכם קשר.
לקורות החיים שלכם יש השפעה משמעותית על הכמות והאיכות של המשרות שיציעו לכם.
עובדה ראשונה: מעסיק ממוצע לא ישקיע יותר מ-10 שניות בממוצע בקריאת קורות החיים של מועמד, לכן חשוב ליצור את הרושם הנכון כמה שיותר מוקדם.
עובדה שניה: מחקרים מראים שפחות מחמישית ממגישי קורות החיים לעבודה מסוימת מוזמנים לראיון עבודה בפועל.
עובדה שלישית: 4 מתוך 5 מעסיקים מאמינים בחשיבותם של מיומנויות וכישורים שאינם מקצועיים, לכן מומלץ לציין בקורות החיים מיומנויות חברתיות, טכנולוגיות וכדומה.
עובדה רביעית: כ-60% מהמעסיקים מעדיפים מועמדים שקורות החיים שלהם מותאמים במיוחד למשרה שהם מציעים.
עובדה חמישית: תמונה? לא כדאי. הוספת תמונה לקורות החיים מגדילה את הסיכויים של המועמד להיפסל עוד לפני שלב הראיון.
אז למה צריך להשקיע בכתיבת קורות חיים מקצועית? חלקנו לא משקיעים זמן ומאמץ רבים בכתיבת קורות החיים שלנו, בעיקר כי אנו לא תופסים את חשיבותם האדירה ואת יכולתם האמיתית להשפיע על מציאת עבודה שתתאים לנו בפרק זמן קצר יחסית. כשיש בפני המעסיק או אנשי כוח האדם מבחר רב של מועמדים מנוסים ומוכשרים, קורות החיים שלנו חייבים לתפוס את תשומת ליבם ולבלוט מתוך הערימה הניצבת על שולחנם, כדי שבסופו של דבר הם יזמינו אותנו לראיון עבודה.
צריך לראות את קורות החיים כרושם הראשוני שאנו משאירים על המעסיק, רושם שכנראה לא תהיה לנו הזדמנות לשנות. אם ישנו ולו פגם אחד במבנה המסמך או בתוכנו המעסיק עלול לוותר על המשך הקריאה ולעבור הלאה למועמד הבא. בשל כך יש להימנע ככל הניתן ממסמך מבולגן, עמוס ולא ערוך. כמו כן, כדאי לזכור כי רוב המעסיקים אינם קוראים את כל הטקסט, אלא סורקים ברפרוף את עיקרי הדברים. אם כן, מטרתך היא ליצור קורות חיים כמה שיותר איכותיים ואפקטיביים, שיבליטו את יתרונותיך ויסייעו לך לקבל את המשרה הנחשקת.
נצלו את הזמן להתכונן
למיונים לעבודה!