בקורות חיים של מהנדס כדאי לשים דגש בעיקר על ההשכלה ועל הניסיון התעסוקתי, שכן המעסיק/ה מבינ/ה שהם משלימים אחד את השני - לימודי התואר מקנים למהנדס ידע תיאורטי, והניסיון שהוא צובר תוך עבודתו בתעשייה מקנה לו מיומנויות פרקטיות חשובות. אם כן, בשוק העבודה התחרותי שליטה בחומר העיוני ויכולת ליישם אותו בפועל הם אחד היתרונות החזקים שלך על פני מועמדים אחרים.
מתמיינים רבים מתלבטים על איזה מידע כדאי לשים דגש בקורות חיים של מהנדס. האם כדאי קודם להדגיש את ההשכלה או את הניסיון התעסוקתי? התשובה לכך די פשוטה – תלוי מה עשיר ו"מרשים" יותר. כלומר, מהנדס צעיר, שסיים את התואר לא מזמן ולא הספיק לצבור ניסיון רב בתחום כדאי שיפרט יותר על ההשכלה. לעומת זאת, קורות חיים של מהנדסת ותיקה יהיו מרשימים יותר אם תציג בהרחבה את ניסיונה הרב בתחום.
הנדסת חשמל היא ענף תחרותי מאוד, לכן כדי לבלוט יותר משאר המועמדים שמתחרים על אותה המשרה, קורות חיים של מהנדס חשמל צריכים לכלול מיומנויות מקצועיות ובלתי-מקצועיות שונות.
אם יש לכם הכשרות רלוונטיות נוספות חשוב לציין זאת בקורות החיים. לדוגמא: ידע והבנה בתקנות החשמל בישראל יכולים להיות יתרון, והכשרות כמו קורס זרם חזק למשל יאפשרו לכם להתקבל למגוון רחב יותר של משרות, שכן ישנן משרות שדורשות הכשרות מסוימות באופן מיוחד. בדומה לכך גם התמחויות ספציפיות או רישיונות מטעם משרד העבודה, כמו רישיון חשמלאי מהנדס, יכולים לפתוח לכם דלתות רבות יותר ולשפר את הסיכויים שלכם להתקבל לעבודה הנחשקת.
כמו כן, הקדישו חלק בקורות החיים שלכם לפירוט מיומנויות טכניות ושליטה בשפות. קורות חיים של מהנדס חשמל מרשימים הרבה יותר כשמצוינים בהם ידע ביישומי מחשב חשובים כמו תוכנות האופיס או AutoCAD ושליטה בשפות זרות (בדגש על אנגלית ואנגלית טכנית). ככלל אצבע – תזכרו שקורות החיים שלכם הם כרטיס הביקור שלכם, לכן חשוב שהם יכילו כל מידע שיכול להוות לכם יתרון על פני מועמדים אחרים (כמובן שרק מידע רלוונטי, שכתוב בצורה תמציתית וברורה).
הנדסת תוכנה היא תחום רחב ומגוון, שכולל התמחויות ותפקידים רבים. לכן בעת חיפוש עבודה, כדאי לעיין בתשומת לב רבה במודעת הדרושים ולעשות שינויים קטנים בקורות החיים בהתאם לדרישות הספציפיות של כל משרה ומשרה.
אפשר לשלב מילות מפתח שמופיעות במודעת הדרושים כדי לצלוח את הסינון של מערכות המיון האוטומטיות. כמו כן הקפידו להדגיש את הפרטים הרלוונטיים ביותר. למשל אם אתם מתמחים ב- #C וגם ב-JAVA ובמודעת הדרושים ביקשו ידע ב- JAVA ציינו את שתי השפות, אך הדגישו את הידע ב- JAVA כי חשוב מאוד שזה מה שיתפוס את עינו של הקורא. זה לא פשוט לעשות שינויים במסמך בכל פעם שמגישים מועמדות, אבל זה עשוי לעזור לכם להגיע אל שלב ריאיון העבודה.
בנוסף אל תשכחו לציין שליטה ביישומי מחשב ובשפות (בעיקר אנגלית).
גם תחום הנדסת המכונות רחב מאוד, לכן בדומה לכתוב בפסקה הקודמת – חשוב מאוד להתאים את קורות החיים עד כמה שניתן לכל משרה ספציפית שאליה אתם מגישים מועמדות. כאמור במאמר שלנו על עיצוב קורות חיים, מעסיקים ומגייסים רבים מתמודדים עם כמות גדולה של קורות חיים, לכן מקדישים לכל מסמך כ-10 שניות בממוצע ומרפרפים על העיקרי הדברים.
אם כן כשכותבים קורות חיים של מהנדס מכונות חשוב לנסות ולצפות מראש מהם עיקרי הדברים עבור כל מעסיק (לפי הכתוב במודעת הדרושים) ולהדגיש את הפרטים האלה. לדוגמא: אם אתם מתמחים בתחום מסוים כמו זיווד, עיבוד שבבי, מתכות וכו' כדאי לציין זאת.
בנוסף לתיאור ההשכלה והניסיון התעסוקתי, חשוב מאוד לציין שליטה בשפות וביישומי מחשב רלוונטיים כגון: SolidWorks, AutoCAD ותוכנות האופיס.
מהנדסים אזרחיים הם בעלי הסמכות שאמונים בדרך כלל על ניהול, ליווי ותכנון פרויקטים של בניית בניינים ותשתיות. על כן, בנוסף לדרישה הרגילה להשכלה רחבה וניסיון תעסוקתי רב, קורות חיים של מהנדס אזרחי צריכים לכלול את האיכויות הניהוליות שלו.
במידה ואתם אכן בעלי ניסיון בניהול פרויקטים, הדגישו זאת והשתדלו להדגים את המיומנויות הניהוליות שלכם בתיאור הניסיון התעסוקתי. כלומר, פרטו את הסמכויות שהיו לכם מתוקף היותכם מנהלי הפרויקט, כיצד הבאתם את המיומנות הדרושות לידי ביטוי וכיצד תרמתם להצלחת הפרויקט. אם פיקחתם על קבלני משנה, עבדתם מול ספקים או תכננתם תקציבים ולוחות זמנים כדאי לציין זאת. כמובן שיש לשמור על ניסוח קצר, תמציתי וברור – תוכלו להרחיב יותר בראיון העבודה.
כמו כן, כדאי שקורות חיים של מהנדס אזרחי יכללו גם מיומנויות מקצועיות או בלתי מקצועיות: שליטה בשפות, ידע וניסיון בעבודה עם יישומי מחשב רלוונטיים, וכן מיומנויות אישיות ובין-אישיות כמו יכולת פתרון בעיות, עבודה בתנאי לחץ, עבודה בצוות או כל מיומנות אחרת שיש לכם, ולדעתכם חשוב שהמעסיק הפוטנציאלי שלכם ידע.
מהנדסי תעשייה וניהול הם הם בדרך כלל הסמכות הניהולית בתחומי התעשייה השונים, כלומר הם אלה שמובילים פרוייקטים, עושים בקרה על תהליכים שונים שמתרחשים בחברה או במפעל ומנתחים אותם במטרה להביא לתפוקה גבוהה ולמקסום רווחים.
לכן בראש ובראשונה קורות החיים שלכם צריכים לכלול גם מיומנויות וכישורים שהם לאו דווקא מקצועיים, אבל מבטאים את היכולת שלכם להצליח ולשגשג בתפקיד ניהולי. לדוגמא: כושר מנהיגות, סמכותיות, יכולת תיעדוף משימות, ראייה מערכתית רחבה, הבנת תהליכים מורכבים ועוד. כמו כן, חשוב לציין גם מיומנויות טכולוגיות, שליטה ביישומי מחשב רלוונטיים כמו אקסל, MS Project מערכות ERP שונות וכו', שליטה בשפות ומיומנויות אחרות שאתם מאמינים שיכולים להעניק לכם יתרון על פני מועמדים אחרים.
בנוסף, כמו בכל תחום עיסוק אחר, גם קורות חיים להנדסת תעשייה וניהול צריכים לכלול מידע על אודות ההשכלה שרכשתם והניסיון התעסוקתי שצברתם עד כה. עבור כל תואר אקדמי שיש לכם פרטו בחלק של ההשכלה היכן למדתם, באילו שנים ואיזה תואר קיבלתם בסוף הלימודים. כך גם לכל קורס או לימודי תעודה שאתם בוחרים לציין. כמו כן אל תשכחו להזכיר הישגים לימודיים מיוחדים כמו סיום תואר או קורס בהצטיינות. בחלק של הניסיון התעסוקתי הקפידו לספק למעסיק תמונה מוחשית עד כמה שניתן של תחומי האחריות שהיו לכם והעבודה השוטפת שהייתם עושים ביומיום. כתבו את המידע באופן תמציתי, ומומלץ אפילו לחלק אותו לנקודות קצרות.
הנדסת מזון היא תחום שעוסק בבקרה על איכות מוצרי מזון, פיתוח מוצרי מזון חדשים ואף תכנון מכונות לייצור מזון. בעצם, מהנדסי המזון הם אלה שדואגים שהמזון שאנו אוכלים יעמוד בתקני איכות מחמירים, לא יפגע בבריאותנו וכמובן שגם יהיה טעים. מאחר שחלק גדול מהמזון שאנו צורכים היום הוא מזון מתועש ישנו צורך מתמיד במהנדסי מזון מלומדים ומיומנים שיפקחו על תהליכי התכנון והיצור של המוצרים השונים, שמגיעים בסופו של דבר למטבח שלנו.
מאחר שהנדסת מזון היא מקצוע אקדמי, קורות חיים של מהנדס מזון צריכים לכלול בראש ובראשונה את ההשכלה שרכש בתחום. כתבו אילו תארים אקדמיים יש לכם (הנדסת מזון, טכנולוגיית מזון, כימיה, ביוכימיה וכו'), ואם עברתם קורסים והכשרות נוספים ציינו גם אותם. כמובן שחשוב להזכיר גם את הניסיון הקודם שצברתם עד כה בתחום המזון והתעשייה. לגבי כל עבודה קודמת כתבו באיזו חברה עבדתם ובאילו שנים, ופרטו בנקודות קצרות את תחומי האחריות שהיו לכם. לדוגמה: פיתוח מוצרי מזון חדשים, אחראיות על רגולציה ושמירה על נהלי עבודה, תכנון אריזות, ביצוע בדיקות מעבדה, עבודה מול ספקים, בקרה על קווי ייצור וכו'. כמו כן, ציינו גם את הטכנולוגיה שבה השתמשתם – תוכנות, מערכות מחשב ומכשור טכנולוגי מקצועי.
גם בתחום הנדסת המזון יש חשיבות גדולה למיומנויות ולכישורים שיש לכם, שהם לאו דווקא מקצועיים. ספרו על שליטה בשפות זרות (בעיקר אנגלית), כישורי ניהול, מיומנויות אישיות ובינאישיות וכל פרט אחר שעשוי להיות יתרון עבורכם ולהבליט אתכם כמועמדים פוטנציאליים מעולים.
נצלו את הזמן להתכונן
למיונים לעבודה!