הנהלת חשבונות היא תחום עיסוק משמעותי הנחוץ לכל בית עסק או חברה. אופי העבודה אמנם ישתנה מארגון לארגון, אבל מנהלי חשבונות נבונים תמיד יוכלו להשתלב במגוון ענפי המשק השונים. ההכשרה הבסיסית להנהלת חשבונות היא לרוב קורס או לימודי תעודה. אומנם בתחום זה מעסיקים לרוב ישימו פחות דגש על ההשכלה, ויעדיפו מועמדים מנוסים על פני בוגרי מוסד יוקרתי. לכן חשוב לשים דגש בקורות החיים על הניסיון התעסוקתי ולהתעמק בו, ואל תחששו להגיש קורות חיים גם אם המוסד בו למדתם אינו מוכר במיוחד או אפילו אם קיבלתם הכשרה במקום העבודה בלבד. בעיקר חשוב שהמעסיק יראה שאתם מבינים מה נדרש מכם, שיש לכם ראש על הכתפיים ושתוכיחו את עצמכם ברגע שתיכנסו לתפקיד.
בכל הנוגע להכשרה פורמלית, אם יש לכם תואר רלוונטי בחשבונאות או כלכלה כמובן שזה נהדר. אם השלמתם את אחד מהקורסים המקצועיים להנהלת חשבונות ציינו במקום בולט בקורות החיים שלכם את ההכשרה שלכם (נניח תעודת הנהלת חשבונות 1+2). אין צורך להרחיב יתר על המידה בנוגע לקורס משום שברור למעסיקים איזו הכשרה הוא מעניק לכם, לא יזיק לציין אם קיבלתם ציון כלשהו לשבח. אם הוכשרתם במקום עבודה קודם, או באמצעות קורס אינטרנטי ציינו זאת, ובמקביל השתדלו להדגיש ניסיון תעסוקתי אם יש כזה. כמו כן, מנהל/ת חשבונות צריך/ה להיות מאוד מעודכן/ת בשינויים השונים במדיניות המיסוי, לכן אם עברתם השתלמויות נוספות ציינו אותן ראשונות בפירוט ההשכלה.
האתגרים בביצוע הנהלת חשבונות עבור ארגונים יכולים להיות שונים מאוד:
התמודדות עם כמות גדולה של עובדים, עבודה מול ספקים שונים, עבודה מול גורמים
בינלאומיים, ניהול תקציבים או הפקת דוחות. חשוב לציין, לדייק ולנסות להציג
תמונה כמה שיותר מגוונת מבחינת ניסיון ומיומנויות בקורות החיים בתחום הנה"ח. אל
תניחו שהמעסיק העתידי יכול להבין מי אתם כעובדים מתוך מתיאור של תפקיד בשורה
קצרה. פרטו בנקודות תחומי אחריות מרכזיים ואת אופי העבודה. ציינו במילה מי היה
המעסיק הקודם שלכם: בית עסק? עמותה? מפעל? גם עובדה זו תעזור למעסיק העתידי
להבין עם איזה סוגים של אתגרים התמודדתם בעבר.
אם עבדתם במספר
מקומות, השתדלו לא להעמיס בפרטים. נסו לחשוב מה המיומנות המרכזית שרכשתם בכל
התנסות וציינו אותה בתיאור התפקיד בנקודה או שתיים. לעומת זאת, אם הניסיון שלכם
מוגבל ועבדתם רק במקום אחד הרגישו בנוח להרחיב. לציין אפילו ארבע או חמש
נקודות, זאת כדי עדיין לתת למעסיק מושג על אודות היכולות והידע שלכם.
שימו לב שאתם מציינים את התוכנות המקצועיות שאיתן למדתם לעבוד דוגמת חשבשבת או שקלולית. שליטה בתוכנות המקצועיות ניתן לציין במסגרת הפירוט על ההשכלה או במסגרת תיאור תפקיד. לא הינו ממליצים להזכיר אותן רק בתחתית קורות החיים משום שזה מקום פחות בולט, והשליטה בתוכנות מקצועיות היא חלק מהידע ההכרחי שלכם כמנהלי חשבון וחשוב שהוא יופיע בתחילת או מרכז מסמך קורות החיים. לעומת זאת, ידע בתוכנות נוספות כגון תוכנת האופיס השונות כדאי להשאיר לרשימת כישורים נוספים בתחתית העמוד. שם כדאי גם לציין ידע בשפות נוספות, וניתן אף לכלול תכונות אופי. חשוב שמנהל חשבונות יהיה אחראי, מסודר, יעיל ומקצועי. נסו לבחון אם קורות החיים שלכם העבירו מסר זה, ואם לא, כדאי לציין תכונות אלה באופן ישיר. שימו לב במיוחד לחלק זה בקורות החיים אם אתם ניגשים לעבודה ללא ניסיון קודם.
נצלו את הזמן להתכונן
למיונים לעבודה!