מחפשים דוגמא לקורות חיים של חיילים משוחררים? רוצים לדעת מה כדאי לכם לכתוב ואיך בדיוק בונים מסמך קורות חיים מנצח?
בעמוד זה תוכלו לקבל טיפים חשובים ומספר דוגמאות קצרות שיסייעו לכם בבניית קורות חיים לחיילים משוחררים, כאלה שיבליטו את הכישורים שלכם ויגדילו את הסיכויים שתקבלו זימון לראיון עבודה, למרות שעדיין אין לכם ניסיון תעסוקתי במקומות עבודה שונים, וקורות החיים שלכם לא "מלאים" כמו של מי שמבוגרים מכם בכמה שנים.
אז מה זה בעצם קורות חיים? קורות חיים הם מסמך פשוט, לרוב של עמוד אחד בלבד, שמתמצת את ההשכלה, הניסיון התעסוקתי, הכישורים והמיומנויות שיש לכם. קורות חיים של חייל משוחרר או של חיילת משוחררת יכללו ברוב המקרים מעט ניסיון תעסוקתי והשכלה תיכונית בלבד, אך ברור שבעתיד אחרי צבירת ניסיון תעסוקתי והשכלה אקדמית למשל, קורות החיים יכילו מידע רב יותר.
כתיבת קורות חיים של חיילים משוחררים נתפסת לא פעם כמשימה מאתגרת. לרוב הניסיון התעסוקתי של חיילים משוחררים או בוגרי שירות לאומי "דל" בהשוואה למועמדים אחרים ולכן חשוב להקפיד על כתיבה נכונה ומסודרת, שתבליט את המידע שהמעסיק מחפש בקורות החיים של המועמד. כמו כן, חייל משוחרר ללא ניסיון תעסוקתי יכול, לדוגמה, לשים דגש על התנדבות במקומות שונים, כישורים, תכונות אופי, מיומנויות וכו'. מעבר לכך, לעיתים יש באפשרותו אף להתייחס אל השירות הצבאי כאל מקום עבודה לכל דבר ולפרט את עיסוקיו, תחומי אחריותו ומשימותיו בשנות השירות הצבאי.
כל קורות החיים בנויים בדרך כלל ממספר חלקים קבועים, כאשר הסדר ביניהם יכול וצריך להשתנות בהתאם למועמד ולסוג המשרה אליה הוא מתמיין. גם קורות חיים של חייל משוחרר יכילו את אותם רכיבים: בראש קורות החיים יופיעו הפרטים האישיים של המועמד ודרכי ההתקשרות איתו כמו מספר טלפון וכתובת דואר אלקטרוני. החלקים הבאים צריכים לכלול ניסיון תעסוקתי, השכלה וכן שירות צבאי. בחלק התחתון של קורות החיים צריכים להופיע כישורים ומיומנויות רלוונטיים מתחומים שונים, למשל: שליטה בשפות זרות, כישורי מחשב ועוד.
הדבר הראשון, שאולי נשמע לכם מובן מאליו, הוא לוודא שכל הפרטים האישיים ופרטי ההתקשרות שציינתם נכונים ומדויקים. אף מועמד לא רוצה שמועמדותו תיפסל כי לא מצליחים לתאם איתו ראיון עבודה, מפני שמספר הטלפון שהוא כתב בקורות החיים אינו מדויק או אינו עדכני. לכן חשוב לשים לב שמספר הטלפון וכתובת המייל תקינים.
בנוסף שימו לב לכתובת הדואר האלקטרוני שאתם מציינים. השתמשו בכתובת שמשדרת בגרות ורצינות, ואם יש צורך בכך פתחו תיבת דואר חדשה לצורך חיפוש עבודה. אנא מכם – אל תעשו שימוש בכתובת דואר אלקטרוני "מגניבה" שמשמשת אתכם מאז שאתם בני 12. כתובת הדואר שלכם צריכה להיות השם הפרטי שלכם ושם המשפחה שלכם בווריאציה זו או אחרת, ואם אין ברירה היא יכולה להכיל נקודות או מספרים אבל לא מעבר לכך. לא כינויים, לא שמות חיבה, לא "בדיחה פרטית" וכדומה.
השלבים הבאים בקורות החיים צריכים לכלול ניסיון תעסוקתי, שירות צבאי והשכלה. קורות חיים של חיילת משוחררת, לדוגמא, שלא עבדה מעולם וברשותה רק השכלה ושירות צבאי לא תוכל לכתוב יותר מדי על אודות ניסיונה התעסוקתי. אז מה כדאי לעשות? התשובה היא - תלוי. אם במהלך השירות הצבאי החיילת למדה מקצוע כלשהו שמוכר ונדרש באזרחות בהחלט ניתן לרשום את הניסיון הצבאי כניסיון אזרחי, אם לא – פשוט לוותר. אותו הכלל תקף גם למשוחררים ומשוחררות שעשו שירות לאומי.
אם בכל זאת עבדתם במספר מקומות עבודה עד כה, לפני השירות או אחריו, יש לציין רק את האחרונים וכמובן שלא חייבים לציין כל מקום עבודה אפשרי ובטח לא כאלו שמשך ההעסקה בהם עמד על ימים ספורים (לדוגמה: בייביסיטר). סדר המשרות שיוצג יהיה מהמשרה האחרונה אל המוקדמת ביותר על הרצף הכרונולוגי. חשוב להתמקד בתפקידים שידגישו את הניסיון שרלוונטי לתפקיד אליו מתמיינים. אמנם קורות חיים צריכים להכיל כמה שיותר מידע על המועמד שבמקרה הזה הוא חייל משוחרר, אך צריך לשים לב שלא מציינים מידע לא רלוונטי.
מעסיקים מודעים לזה שחיילים משוחררים לא תמיד מגיעים עם ניסיון משוק העבודה וזה בסדר גם אם אין מה לרשום בשדה הזה. זכרו שהמעסיקים מנוסים מספיק כדי להבין מתי מועמד מגזים בניסיון או ביכולות שלו בקורות החיים כדי לנסות להרשים. ההמלצה שלנו היא לא להגזים כשאין סיבה וכל המוסיף גורע. יחד עם זאת, אם יש לכם כישורים או מיומנויות ברמה גבוהה שיכולים להרשים את מי שיבחן את קורות החיים שלכם, אל תתביישו לציין אותם (כל עוד אתם מסוגלים "לעמוד מאחוריהם").
בשלב הבא כדאי לפרט על השירות הצבאי. בחלק הזה יש לכלול את שם התפקיד/היחידה בה שירת המועמד וכן לפרט בנקודות (ללא משפטים ארוכים ומסורבלים) מה היו תחומי האחריות שלו במסגרת התפקיד, אם החייל קיבל תעודות הוקרה או הצטיינות במהלך השירות, אם קודם במהלך שירותו, אם שירת בתפקידי קצונה או תפקידים פיקודיים אחרים ועוד. ככל שאפשר לפרט על התפקיד שמילאתם, עשו זאת וחישבו כיצד באפשרותכם להציג את התפקיד שמילאתם במהלך שירותכם הצבאי כמקום עבודה. אם הדבר אינו אפשרי, אל תנסו בכוח. באפשרותכם כמובן להתייעץ איתנו בנושא זה.
בחלק זה יש לציין את רמת ההשכלה, מגמות הלימוד, קורסים מקצועיים ועוד. אם אין בידכם תעודת בגרות מלאה, אפשר לציין רק מספר שנות לימוד. אם היו הישגים גבוהים בתיכון – כדאי לציין גם אותם (לדוגמה: מקצועות בהם עשיתם 5 יחידות לימוד, אם סיימתם בהצטיינות וכדומה). אם יש לחייל המשוחרר גם תואר ראשון אין צורך לציין את ההשכלה התיכונית, אלא רק את התואר הראשון.
ולבסוף – קראו את קורות החיים שיצרתם וחישבו בתור מעסיק/ה האם קורות חיים כאלו היו מסקרנים אתכם והייתם רוצים לזמן את המועמד לראיון עבודה, פשוטו כמשמעו – כדי לראות מי עומד מאחורי קורות החיים. עליכם לוודא שכל הפרטים החשובים מופיעים בצורה בולטת ומסודרת. אם אינכם מצליחים להחליט – תנו לאדם נוסף (הורה, אח, אנחנו...) לעבור על קורות החיים שלכם. ודאו שקורות החיים שלכם כתובים בגופן (פונט) זהה ובצורה מסודרת. שימרו על עברית תקינה ובצעו תיקונים במידת הצורך.
לא מצליחים לבנות לבד קורות חיים? תוכלו להיעזר במערכת לבניית קורות חיים מבית ניב רווח. בהצלחה!
נצלו את הזמן להתכונן
למיונים לעבודה!